TENNISARMTHERAPIE

Een tenniselleboog is een veel voorkomende aandoening. Er zijn pijnklachten aan de buitenzijde van de elleboog, soms uitstralend naar de onderarm en pols. De klachten treden op wanneer de strekspieren van de pols en hand worden aangespannen, bijvoorbeeld als we iets met de hand willen oppakken. Het strekken van de elleboog, de pols en de vingers wordt als pijnlijk ervaren en het drukken op de aanhechting van de strekspieren van de pols en de hand aan de buitenzijde van de elleboog doet pijn.

De pijn wordt veroorzaakt door een ontsteking van de peesaanhechting.

Het grote verschil met andere ontstekingen is, dat in deze ontsteking geen ontstekingsstoffen aanwezig zijn en dat er met onderzoeken steeds meer wordt aangetoond, dat deze klachten mede veroorzaakt worden door triggerpoints. Uiteraard zijn deze triggerpoints het gevolg van een oorzaak. De oorzaak van deze klachten komen in veel gevallen uit de schouders, dus wanneer alleen maar de aangedane plek behandelt wordt, is kans op herhaling aanwezig.

Een tennisarm(elleboog) kan in een later stadium een zeer pijnlijke aandoening zijn, waarbij de cliënt weinig of niets meer kan doen met de aangedane arm. Zelfs het optillen van een licht voorwerp is al teveel.

In deze methode worden de specifieke spieren in de  onder- en bovenarm en de schouderblad gemasseerd en in wegeging geactiveerd.

Deze methode is zeer doelgericht en vaak al na aantal behandelingen is de resultaat blijvend.