WERVELCORRECTIES

Meestal hebben mensen het moment van ontstaan niet eens door. Onbewust en onoplettend wordt er steeds meer van het lichaam gevraagd. Geacht wordt om steeds door te gaan, zonder al te veel te hoeven rusten. Over het algemeen zitten mensen steeds meer, niet alleen op het werk, maar ook thuis waardoor het lichaam niet de kans krijgt om zelf klachten op te lossen.

Het zitten met de benen over elkaar, lang achtereen zitten, autorijden waarbij een langer been wordt gevraagd om te koppelen, verkeerde manier van bewegen of een verstapping of ongeval, kunnen allemaal oorzaken zijn van een bekkenscheefstand. 

Deze methode gaat ervan uit, dat de meeste klachten aan het bewegingsapparaat ontstaan door een beenlengteverschil. In veel gevallen is een bekkenscheefstand hiervan de oorzaak en kunnen de wervels in de wervelkolom verschuiven. Bij de meeste therapievormen wordt het kortere been kunstmatig langer gemaakt, terwijl in deze methode juist het langere been op een natuurlijke manier korter wordt gemaakt.  

Het komt vaak voor dat fysieke klachten niet met een massage alleen opgelost kunnen worden. De oorzaak ligt dan niet in de spieren maar in de wervelkolom, terwijl de spieren daar omheen misschien juist de klachten geven. Problemen als een beenlengte verschil door bekkenscheefstand, een gedraaide of verschoven wervel komen dan ook vaak voor.

Een scheefstand in het bekken kan allerlei andere klachten in gang zetten zoals lage rugklachten, heup-/liesklachten, knieklachten, onderbeenklachten, maar ook klachten die het bovenlichaam betreffen zoals pijn tussen de schouderbladen, schouder-/armklachten, nekklachten en hoofdpijn zoals migraine.

Met de behandeling van een wervelcorrectie kunnen deze klachten in bijna alle gevallen, binnen vijf tot tien behandelingen, opgelost worden.

De correcties vinden op een rustige manier plaats, waarbij je zelf mee beweegt om de behandeling zo goed mogelijk te laten verlopen. Je lichaam kan de correcties daarmee veel beter verwerken, waardoor het effect langer aan kan blijven houden.